Mytv freeview

Penutupan siaran analog ASO adalah proses penutupan perkhidmatan penyiaran televisyen terestrial analog percuma. Peralihan digital merujuk kepada cara program anda disiar dan diterima dari rumah anda.

Semua saluran Free-To-Air FTA kini akan menyiarkan kandungan mereka dalam kualiti digital sepenuhnya selepas peralihan analog kepada digital. Ia menawarkan kecekapan sistem, kestabilan dan fleksibiliti yang membolehkan penggunaan efisien spektrum terestrial bernilai untuk penyampaian audio, video dan perkhidmatan data kepada alat peranti tetap dan mudah alih. Televisyen terestrial digital DTTV atau DTT adalah teknologi penyiaran TV di mana stesen pemancar bumi terestrial menyiarkan kandungan menerusi gelombang radio kepada TV di rumah anda dalam format digital.

Sila semak senarai kawasan liputan DTT terkini menerusi di sini. Sekiranya kawasan anda tidak tersenarai, ini bermakna kawasan anda berada dalam liputan siaran DTH.

Ramalan adalah berdasarkan antena penerimaan di 10 meter di atas paras tanah dan data peta. Kawasan titik buta yang diramalkan mungkin dapat menerima isyarat DTT pada tahap yang lebih tinggi di atas 10 meter.

Anda boleh membeli set dekoder anda daripada peniaga kami yang sah link atau melalui talian. Anda boleh menyemak liputan perkhidmatan DTT di sini. Penafian: Kawasan tempat buta berdasarkan analisis perisian ramalan jangkauan, keputusan sebenar mungkin tidak sama dengan ramalan tertakluk kepada faktor persekitaran dan geografi yang sebenar. Titik buta disebabkan oleh kekangan atau halangan bangunan bertingkat tinggi tidak disenaraikan. Sila semak senarai kawasan liputan di sini.

Pertama sekali, semak liputan siaran kawasan anda. Jika anda menetap di kawasan DTH, pastikan jenis peralatan yang diperlukan.

Semak Kelayakan Anda Untuk Mendapatkan Dekoder MYTV Percuma

Anda boleh membeli decoder DTH beserta dengan alat penerima luaran yang sah menerusi Wakil Penjual kami. Set Dekoder Percuma B40 tidak boleh dipindah milik, tetapi anda boleh membenarkannya untuk digunakan di alamat yang berbeza dan berada dalam liputan siaran myFreeview.

Bagaimanapun anda sebagai penerima adalah bertanggungjawab terhadap Set dekoder tersebut. Penerima tidak dibenarkan menukar pemasangan alamat kerana ia telah didaftarkan di dalam sistem. Sekiranya perlu, penerima dinasihatkan untuk menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan untuk sebarang perubahan.

Pihak MYTV tidak bertanggungjawab di atas setiap bayaran tambahan yang dikenakan oleh pemasang berdaftar untuk sebarang perubahan oleh penerima.

Pengaktifan akan dilakukan apabila pemasangan set dekoder dengan ODU oleh pemasang di alamat berdaftar untuk pemasangan pertama.

Sekiranya berlaku perubahan alamat selepas pemasangan pertama, penerima perlu menghubungi Pusat Pelanggan sebelum sebarang kerja dijalankan.

MYTV tidak bertanggungjawab untuk sebarang kerosakan pada alat penerima luaran.The analogue switch-off ASO is a process of switching off free-to-air FTA analogue terrestrial television broadcasting service. The Digital Switchover refers to the way your programmes are broadcasted and received from your homes.

mytv freeview

All Free-To-Air FTA channels will now broadcast their content in full digital quality after the switchover from analogue signals. It offers higher efficiency, robustness and flexibility, enabling efficient use of valuable terrestrial spectrum for the delivery of audio, video and data services to fixed, portable and mobile devices. Digital terrestrial television DTTV or DTT is a technology for broadcast television in which land-based terrestrial television stations broadcast television content by radio waves to televisions in consumers' residences in a digital format.

Am I covered by DTT? Kindly check the latest DTT transmission coverage here. If your area is not listed, you are covered by DTH transmission. Prediction is based with reception antenna at 10 meter above ground level and map data. Predicted blind spot area may able to receive the DTT signal at the higher level above 10 meter.

You may purchase your decoder set from our authorised dealers here. You can check DTT service coverage here. Direct-to-Home DTH service is a method of receiving digital TV by means of signals transmitted from direct-broadcast satellites. Disclaimer: Blind spot area based on coverage prediction analysis software, actual result may not be the same as prediction subject to actual surrounding and geographical factor.

Blind spot point due to high rise building blockage is not listed.

Australia combolist

Kindly check the transmission coverage here. First, check your coverage here. If you are residing in DTH areas, find out the type of equipment you need. The B40 Free Decoder Set is not transferable, but you may use it at a different address and within myFreeview transmission coverage area.

However, as the recipient, you are responsible for the Free Decoder Set. Recipients are not allowed to change the installation address as it is registered in the system. If required, recipients are advised to contact Call Centre for the new arrangements. MYTV is not responsible for any additional fees charged by the registered installer for any changes made by the recipient. Activation will be done by installer upon installation of decoders set with ODU for recipients at the registered address for the 1st installation.

In case of change of address after 1st installation, recipients will need to contact Customer Centre before any works take place.

MYTV will not responsible for any damages to the outdoor sets. For self installation, refer to Installation. You can purchase and install the necessary equipment from our Authorised Dealers. First, find out the type of equipment you need by checking if your TV is digital-ready.

Simple self-installation guide can be found at installation guide if you already have UHF aerial. MYTV decoder users are advised to do their own installation by referring to the Installation Guide included in the decoder sets. An outdoor UHF aerial is the best choice.

mytv freeview

However, indoor UHF aerials are also usable as long as you are residing within 25km of a transmission station. You are advised to test out your existing indoor or outdoor aerials beforehand. Please refer to the Coverage Map to identify the nearest transmitter in the area. Please contact your home management office to confirm the suitability of the existing MATV system.

For technical assistance, you could seek the advice of our Registered Installers. You may also tune it manually by referring to the list of frequency here. The program is a government initiative aimed at reducing the burden of households under the B40 group. A total of 2 million recipients have been selected from the B40 list which has been filtered to receive the Free Decoder Set.Adakah anda salah seorang yang bertuah itu?

Okay, diingatkan ada bayaran yang dikenakan sekiranya anda memerlukan bantuan pemasangan antena luaran, caj pemasangan sebanyak RM termasuk antena dan pendawaian akan dikenakan.

Bagi yang memerlukan bantuan teknikal selain daripada pemasangan antena pula, caj minimum sebanyak RM50 akan dikenakan. Tiada yang percuma okay! Kalau belum, jom kita semak kelayakan anda dengan cara yang sangat mudah di bawah :. Oh ya, kalau anda terpilih dan layak untuk menerima Dekoder MYTV Basic percuma dan tidak tahu bagaimana untuk memasang dekoder tersebut, anda bolehlah mencari ejen di kawasan anda. Trnyata kmi layak mndptkan mytv tp ke mna kah prlu kmi rujuk??? Salam 1 malaysia kenapa saya tidak dpt recoder my tv,sedangkn saya pn seorang penerima batin juga,pasaipa saya tk dpt tlong gitau sikit….

Saitek controller

TQ…saya layak bagi wakil ibu kami… sbb kami tinggal bersama ibubapa kami…. Saya sudah berkahwin dan saya juga penerima brim dan saya sudah cek yang saya layak terima MYTV ini tetapi hingga ke hari ni,jam ini,minit ini,dan saat ini saya belum terima pun MYTV ini bayangnya pun tak nampak mana janji manis tu.

Terima Kasih. Harap lebih peka dan dapat memberi segala respon bagi persoalan yang ramai penerima yang layak ajukan. Dan saya juga selaku wakil bagi pihak yang layak menerima mytv ini tidak pasti akan mytv yang di berikan. Maaf, ayah, saya terpilih memiliki mytv percuma ini, tapi mengapa sampai sekarang tak dapat lagi. Takut juga terlepas. Harap ada jawapan dari pihak tuan. Sy nk tanya.

Saya dah lulus tp bila saya pergi nak ambil di pejabat pos. Diaorang mintak nombor untuk klaim mytv. Mcm mn nk tahu nombor tu. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Shahrul bin mustapa batu4 jalan datuk kumbar alor Setar kedah.

Saya nk tanya macamane saya nk apply decoder mytv percuma.

MYTV MYFREEVIEW 10E UHF DVB T2 Antenna Demo guide installation for Malaysia Channels

Macam mana cara nak dapatkan decoder percuma? To kenapa saya tidak menerima sekunder my tv sedang budaya penerima batin budaya tau….

Kenapa my tv tidak sampai ke rumah saya lagi sedangkan saya berjaya.

mytv freeview

Alhamdulillah… TQ…saya layak bagi wakil ibu kami… sbb kami tinggal bersama ibubapa kami…. Layak tpi sehingga kini blum dpt decoder mytv. Sampai sekarang saya belum terima decoder kp no Saya terpilih dapat mytv percuma tapi tak ada pun… Ni no sy Kawan sy penerima brim dr dahulu akan tetapi beliau x layak menerima mytv dekoder. Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published.Sebenarnya ramai yang tak tahu, kalangan yang dapat bayaran bsh bantuan sara hidup bujang layak juga untuk menerima satu lagi hadiah iaitu decoder percuma.

Kepada yang masih lagi menggunakan siaran analog, nah inilah masa untuk anda bertukar kepada siaran set digital freeview malaysia. Sangat sesuai dengan perkembangan teknologi hari ini dan harat kerajaan yang mahu meletakkan negara ke arah siaran digital sepenuhnya di seluruh negara.

How to set up MYTV decoder Basic and Advance

Dengan siaran digital, banyak kelebihan yang boleh diterima anda. Untuk mengetahui samada anda layak tidak, boleh lakukan semakan berdasarkan pautan yang ditawarkan. Jikalau layak set dekoder ini, surat kelulusan akan dihantar dan set dekoder percuma terus ke alamat kediaman anda yang telah and daftar dengan sistem Mybsh. Anda boleh dapatkannya pada harga yang cukup berpatutan daripada pihak mybroadcasting.

Boleh tonton video cara pemasangan dan installation guide seperti di bawah ini. Anda boleh pilih kontraktor yang telah pun dilantik oleh pihak mybroadcasting pada caj yang cukup berpatutan.

Jangan terlambat untuk menuntut, sudah tidak banyak lagi. Senarai Kandungan Penting:. Start typing and press enter to search Search ….Dekoder DVB-T2 diperlukan untuk menerima siaran digital dan menikmati perkhidmatan siaran myFreeview.

Dekoder ini boleh didapati di semua kedai elektronik seluruh negara. Sebagai alternatif, anda boleh membeli IDTV Integrated Digital Television yang telah sedia dibina bersama penala digital membolehkan anda untuk menerima siaran digital secara langsung tanpa dekoder. IDTV Integrated Digital Television adalah set TV yang telah dibina dan dilengkapi dengan ciri-ciri untuk menerima siaran digital tanpa anda perlu untuk membeli dekoder secara berasingan.

Set IDTV telah mula dijual di pasaran. Ia juga dikenali sebagai alat penerima DVB-T2 yang perlu digunakan untuk menerima siaran digital myFreeview. Ada dua jenis aerial yang boleh digunakan iaitu:. Aerial ini boleh menerima isyarat bagi kawasan dalam lingkungan jarak lurus kurang daripada 25km daripada stesen pemancar. Bagaimanapun, tidak semua kawasan dalam lingkungan tersebut boleh menggunakan aerial dalaman disebabkan faktor halangan fizikal seperti bangunan, bukit serta ketinggian altitud.

mytv freeview

Anda boleh menikmati saluran TV dan radio popular di Malaysia secara percuma tanpa sebarang yuran langganan untuk perkhidmatan myFreeview. Ia juga merupakan satu pilihan terbaik sekiranya anda tidak mahu terikat dengan pakej langganan. Anda hanya perlu membayar sekali sahaja untuk membeli IDTV baru atau dekoder DVB-T2 dan membayar yuran pemasangan sekiranya anda perlukan bantuan pemasangan aerial luaran UHF atau perkhidmatan penyelenggaraan.

Ada dua jenis aerial yang boleh digunakan iaitu: a. Aerial Dalaman Aerial ini boleh menerima isyarat bagi kawasan dalam lingkungan jarak lurus kurang daripada 25km daripada stesen pemancar. Apakah kelebihan siaran digital myFreeview? Apakah perbezaan menonton melalui Astro dan HyppTV? Berapakah kos bagi perkhidmatan siaran digital myFreeview?On Now TV Guide.

Gardening Australia am - am. German News am - am. The Morning Show am - am. Today Extra am - am. Studio 10 am - pm. Crash of the Titans am - am. Paw Patrol am - am. Charlie and Lola am - am. Art with Mati and Dada am - am. ABC News Mornings am - pm. Somali News am - am. Spirited Away am - pm. Come Dine With Me Couples am - am. The Point am - am. NBC Today am - pm. Iron Chef America am - am.

After the Last am - am. Robot Wars: Extreme Warriors am - am. The Garden Gurus am - am. Weather Top Ten am - am. Up Next TV Guide. Grand Designs am - pm. Spanish News am - am. Seven Morning News am - pm. Nine Morning News am - pm. Bitter Harvest am - pm. SpongeBob SquarePants am - am. History Hunters am - am. ABC News at Noon pm - pm.

Python interpolate 3d

NHK Japanese News am - am. When Marnie Was There pm - pm. Yokayi Footy am - am. My Greek Odyssey pm - pm.Kalau tv yg memang built in macam mana ye? Saya pakai antenna uhf tak de pun jumpa siaran digital. Semua siaran tv analog. Area rasah seremban. Rasah termasuk dlm bahagian yg ada signal. TV brand apa? Mgkin factor TV xde boost utk lock frequency. Hanya kabel shj perlu asing. Pakai antenna jp 5E boleh ke area dungun MYTV belum update. Dungun telah terima signal MYTV sejak minggu lepas.

Pemancar terdekat adalah bukit bauk. JP-5E blh guna dekat dungun. Halakan antenna ke bukit bauk. Saya ada beli JP-5E di lazada, sy harap barang sy beli tu brg yg dijual oleh anda, sy nk maklumkn disini cable putih dlm gmbr di lazada tu xdpt cuma dpt besi tetulang tu shj, sila hubungi saya whatsapp sy nk claim balik.

Tumpang brtanya Jika x salah, skybox f3s tidak support DVB-T2. Dekat mana boleh saya COD dekoder mvty Trima kasih. Baru beli antenna jp-5e Dekoder beli kat lazada dr oversea, tiada pilihan Malaysia utk set country. Boleh dapat ke siaran dgn dekoder mcm ni? Make sure the frequency used are same with Malaysia i.

Are ea servers down right now

Baru sampai antenna dari nuha kreatif. Jika scan, siaran singapore x dapat, kena pakai antenna lagi panjang. Nuha kreatif.

Semakan MYTV Online Nama Penerima Dekoder Percuma

RG-6 adalah model Coxial cable yang paling berkualiti. RG dan lain2, atau yang xde brand, blh shj guna. Tkasih antenna dh smpi. Terima kasih Area Bdr Baru Salak Tinggi, harap2 sukses nnt. Dah siap pasang dan dpt siaran dgn baik, channel Memang begitu atau boleh setting.? Terima kasih. Selain gunung keledang, ipoh. Pemancar apa yang lain berdekatan dgh kuala kangsar perak. Kalau signal strength cuma 8 percent, bole guna booster ke nak up kan signal strength nya.

Assalam, sy azly dari skudai, nk tnya ckit sy ada dcoder freesat v7 combo, untuk setting country sy boleh pilih negara mana coz pilihan negara malaysia tiada dlm senarai, lagi 1 pemancar manakah yg paling dekat dgn skudai dan channel yg digunakan dan frequency nyer. Salam sy dkat muar dah psg antena tp xdpt siaran digital bole tolong ajar brape frequency sume? Muar belum ada signal.


thoughts on “Mytv freeview

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *